Over Sascha

Laat voeding jouw medicijn zijn.

Iedereen weet onderhand dat goede voeding en genoeg beweging een positieve invloed hebben op onze gezondheid. Maar het is vaak lastig om je eet-, drink- en leefgewoontes duurzaam te veranderen. Persoonlijk ben ik pas echt onder de indruk geraakt van de invloed van voeding op je lijf en geest door mijn hartinfarct, nu 4 jaar geleden. Uit ervaring weet ik dat het rigoureus aanpassen van je eetpatroon niet helpt. Het meeste effect krijg je door je levenswijze stapje voor stapje aan te passen.

 

‘Small changes have the biggest impact’. Dus sport je al regelmatig, eet je al drie gezonde maaltijden op een dag? Dan is het een fluitje van een cent om aan iedere maaltijd groenten toe te voegen zodat jij minimaal 500 gram groenten per dag eet. Het liefst met veel variëteit, zodat je je lijf voorziet van allerlei mineralen, antioxidanten en voeding voor goede darmbacteriën. Zodat je je fit voelt en lekker in je vel zit, je je weerstand op peil houdt en beter verleidingen kunt weerstaan!

 

De boxes van Sascha Serveert zijn zo’n small change: elke dinerbox bevat 300 gram en de Blue Zone Boxes 500 gram bereide groentegerechten, salades en rauwkost. Daarbij komen trage en volwaardige koolhydraten en eiwitten. Ons menu is geïnspireerd op de Blue Zones: 7 onderzochte gebieden waar mensen heel gezond oud worden door hun leefstijl. We werken samen met voedingsdeskundigen*) en verder worden we ‘gevoed’ met kennis en inspiratie door de vele gezondheidsdeskundigen)** die Nederland rijk is. In alfabetische volgorde!Yvonee

Wat ik jou voorschotel, is wat ik zelf ook graag eet. Ik hou van heerlijk eten, ik ben niet voor niets al jaren chef kok die altijd gaat voor heerlijk eten. Dus laat het je smaken – laat het je voeden en zorg goed voor jezelf!

 

Liefs,

Sascha

*)

Suzanne Wit, Sport en Voedingcentrum Assen

Linda Swart, AVS Diëtisten

Rineke Dijkinga, Orthomoleculair voedingstherapeut, Weten van (H)eerlijk eten en Alles draait om je hormonen

**)

 

Dan Buettner, De Blue Zone Methode

Frits Muskiet, Voeding leeft

Juglen Zwaan, o.a. de Voedingswijzer, ahealthylife.nl

Oscar Helm, de Afslankbijbel, Happyhealthy.nl

Puurgezond.nl  Site door deze 3 diëtisten en 1 voedingswetenschapper gemaakt

Richard de Leth, o.a. Oersterk, Oersterk.nu

Ralph Moorman, o.a. de Hormoonfactor, ralphmoorman.nl

Remko Kuipers, Het Oerdieet

Rineke Dijkinga, Weten van (H)eerlijk eten en Alles draait om je hormonen

Stichting Arts en Leefstijl

Tamara de Weijer, o.a. Eet beter in 28 dagen doktertamara.nl

Yvonne van Stigt, Oegezond.nu

Wim Tilburgs, jeleefstijlalsmedicijn.nl